Direktlänk till inlägg 26 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
1 förpackning fryst smördeg
Fyllning:
150 g bacon
200 g skivade champinjoner
1 strimlad purjolök
1 kg räkor som skalas
1-2 dl crčme fraiche
Curry, dragon eller paprikapulver
Pensling:
Ägg
Gör så här:
Klipp baconen i små bitar och bryn det tillsammans med svampen och purjolöken.
Blanda ner crčme fraiche och låt det sjuda några minuter.
Smaka av med valfri krydda och ev. lite salt.
Blanda ner räkorna, men låt det inte koka då blir räkorna sega.
Låt röran svalna.
Lägg 2 smördegsplattor lite omlott och kavla ut dem till en platta, ca 20*20 cm.
Spara en kant runtom, som penslas med ägg.
Lägg på fyllningen innanför kanten.
Kavla ut ytterligare 3 plattor, lite omlott, till en något större platta.
Lägg den över fyllningen och tryck till kanterna med en gaffel.
Lägg pirogen på en bakpappersklädd plåt och pensla med ägg.
Nagga.
Hit går rätten att förbereda.
Grädda i ca 15-20 minuter mitt i ugnen tills pirogen fått fin färg och är genomgräddad.
Grönsallad är godast till, med bara lite pressad citron över.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|