Direktlänk till inlägg 27 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 sats köttfärssås
1 burk kidneybönor
1 burk majs
1 paprika
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1-2 vitlöksklyftor
Taco Tubs, tacoskal eller tortilla
Avokadosås:
1 avokado
1 dl crème fraiche
1 tsk pressad citronsaft
Salt
Gör så här:
Börja med avokadosåsen.
Mosa avokadoköttet tillsammans med crème fraiche.
Smaka av med pressad citronsaft och salt.
Gör köttfärssåsen men uteslut oregano och basilika.
Tillsätt istället paprikapulver, spiskummin och pressad vitlök.
Kärna ur och tärna paprikan.
Låt bönor och majs rinna av.
Rör ner det i köttfärssåsen och låt den puttra några minuter.
Bjud köttfärssåsen tillsammans med avokadosås och tex taco tubs.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|