Direktlänk till inlägg 31 mars 2014
Antal: 6 stycken
Ugn: 200 grader, 15 minuter
Ingredienser:
150 g champinjoner
1 msk smör
½ st röd chilipeppar
200 g spenat
salt
2 dl riven ost
6 st ägg
1 dl vispgrädde
Garnera med:
hackad persilja
peppar
Gör så här:
Ansa och skiva champinjonerna.
Fräs dem i smör tills vätskan kokat in.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Skölj spenaten.
Lägg ner chili och spenat och låt fräsa med champinjonerna tills vätskan kokat in igen.
Salta.
Fördela spenatfräset i smorda formar som rymmer ca 1½ dl.
Strö över osten.
Knäck försiktigt ett ägg i varje form och häll på grädden, 1 msk i varje form.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Strö över lite peppar och persilja och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|