Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Påskens bästa laxcheesecake

Av Maria - 7 april 2014 08:45

Antal: 10 bitar


Ingredienser:

Botten:

250 g kavring
100 g smör
 
Fyllning:
4 st gelatinblad
4 dl crème fraîche
2 dl gräddfil
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad dill
200 g varmrökt lax
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
 
Garnera med:
150 g kallrökt lax
½ st citron
2 st ägg
dill
 
Gör så här:

Mixa brödet till fina smulor i en matberedare.

Smält smöret och blanda med smulorna.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter och tryck ut smulorna i formen en bit upp på kanten.

Ställ kallt att stelna.


Fyllning:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

Blanda samman crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill.

Rensa laxen från skinn och ben och mosa köttet väl.

Blanda ner i smeten och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme.

Rör ner dem i smeten.

Häll smeten över bottnen.

Släta till och ställ kallt i 4 timmar.

Lossa runt kanten med en kniv och dekorera med lax, 2 kokta ägg i klyftor, citron och dill.


Varmrökt lax blandar sig bra med crème fraiche och gräddfil och ger mycket smak.

Kallrökt lax är fin till garnering.

Receptet är beräknat till 10-12 bitar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards