Direktlänk till inlägg 17 april 2014
Ugn: 175 grader, 20 minuter
Ingredienser:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
1.25 dl hasselnötskärnor
kallrört marsanpulver
Fyllning:
4.5 dl vispgrädde
1 burk burkar persikohalvor 415 gram
Garnera med:
godisägg
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.
Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen.
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt vila i 10 minuter.
Stjälp upp och låt svalna.
Vispa grädden och bred det mesta över bottnen.
Spara lite till garnering.
Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop.
Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|