Direktlänk till inlägg 12 juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g lax
200 g vit fisk eller 400 g fisk med fast kött, t ex kolja, torsk eller sej
Marinad:
1 hackad schalottenlök eller finskuren gräslök
1 dl ananasjuice
Saft och skal av 1 lime, gärna obesprutad
½ hackad grön chili
1 msk Rörsocker Strö
1 tsk hackad persilja
1 tsk salt
½ tsk peppar
Garnering:
½ dl kokosflagor
Gör så här:
Rensa fisken genom att ta bort skinnet och benen.
Skär den i 1x1 cm stora tärningar.
Rör ihop schalottenlök, ananasjuice, lime, chili, rörsocker, persilja, salt och peppar till en marinad.
Häll marinaden över fisken.
Låt fisken stå i kylen i minst 1 timme och högst 5 timmar före servering.
Lägg upp i cocktailglas och strö över kokosflagorna strax före servering.
I Sydamerika, där rätten har sitt ursprung, serveras ceviche med majskolvar, sallad och kokt sötpotatis.
Fisken kan också stekas hastigt i het panna före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|