Direktlänk till inlägg 24 juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 dl kokt bulgur (ca 3 dl före kokning)
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
1 broccolistånd
3 morötter
1 burk svarta oliver
1 påse mangold- eller ruccolasallad
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet (ca 10 minuter) och lägg i en stor skål.
Häll på olivolja och rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
Bryt broccolin i buketter och lägg i en matberedare eller i en mixer.
Kör i någon minut och blanda ner i bulgursalladen.
Skala och skiva morötterna.
Tillsätt morötter, oliver och sallad och blanda om.
Lägg upp på ett serveringsfat och servera som ett tillbehör eller som en huvudrätt tillsammans med tex en bit chévreost.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|