Direktlänk till inlägg 24 januari 2015
Ingredienser:
500 g skinn- och benfri laxfilé
3 morötter
1 bit rotselleri, ca 100 g
5-6 potatisar
1 purjolök
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
2 msk philadelphiaost
Salt
Gör så här:
Skala morötterna och rotsellerin och strimla dem.
Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt.
Ansa och skär purjolöken i bitar.
Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet.
Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré.
Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
Skär under tiden laxen i kuber.
Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda ytterligare 4-5 minuter.
Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|