Direktlänk till inlägg 17 april 2015
Antal: 4 stycken
Jäsning: 50-60 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2 dl mjölk, fingervarm
1½ tsk salt
25 g smör, smält
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
6-7 dl vetemjöl
Garnering:
Havregryn
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och mjölk.
Blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, smör, havregryn och rågmjöl.
Rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka.
Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord.
Dela den i fyra delar och forma dem till längder, ca 30 cm.
Lägg längderna bredvid varandra med 2-3 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över havregryn.
Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|