Direktlänk till inlägg 19 april 2015
Antal: 12 portioner
Ugn: 200 grader, 30-35 minuter
Ingredienser:
175 g smör (eller margarin)
175 g mörk choklad (70 %) hackad
2 dl socker
3 st ägg gulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
3 st äggvitor
Glasyr:
3 dl kaffegrädde
1 msk smör eller margarin
11 msk florsocker
1 msk flytande glycos (Apoteket)
50 g mörk blockchoklad
50 g ljus blockchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att smälta matfettet och tag det från värmen.
Tillsätt den mörka blockchokladen bruten i mindre bitar och rör tills allt har smält.
Blanda därefter ner socker och äggulor under kraftig omrörning.
Vänd ner vaniljsocker och vetemjöl.
Vispa sist äggvitorna riktigt styva och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Bred ut smeten i en smord och mjölad rund bakform gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan tills den fortfarande är lite kladdig i mitten,vilket tar ca 30-35 minuter.
Låt svalna innan den tas ur formen.
Glasyren:
Till glasyren kokas kaffegrädde, matfett, florsocker och glykos upp i en kastrull.
Ta från värmen och tillsätt blockchokladen bruten i mindre bitar.
Rör glasyren slät.
Ta chokladkakan ur formen och bred på glasyren i ett jämt lager.
Vispa grädden och garnera tårtan med gräddrosetter i kanten.
Tårtan är ljuvligt god och en ren njutning
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|