Direktlänk till inlägg 20 april 2015
Måndag:
Köttfärsgratäng med vitlökssås, broccoli och sallad:
Seker/fräser lök (använd tex 1 stor lök till ca 400g köttfärs) och röd/gul paprika om det finns.
Häller över i skål och steker köttfärsen.
Kryddar med salt, vit- och svartpeppar, paprikapulver, ibland lite vitlök/1 vitlöksklyfta.
Har i lök/paprika o köttfärsen när den är klar, på med tomatpuré och/eller chilisås (coops egna, eller Felix) och låter puttra.
Tillsätter grädde och en skvätt mjölk.
Hela köttfärssåsen måste ha mycket smak för för att blanda den med tunt skivad potatis eller pasta i en form och in i ugnen, toppad med ost.
Tisdag:
Kycklinggryta (kebab) med wokgrönsaker och ris:
Ta kycklingkebabkött och steker med lite hackad lök och paprika.
Fräser lite wokgrönsaker (Ica basics är toppen till detta eller egen wokmix- banbuskott, vattenkastanjer, färska skivade morötter, purjolök. Alt. Findus Classic wok.)
Häll ner allt i en gryta.
Kryddar med salt, svartpeppar och knorr's kycklingkrydda.
(Du kan välja curry istället för kycklingkrydda. Skulle ta en hönsbuljong då också) och tillsätt grädde och en klick créme fraiche.
Krydda tills du är nöjd med smaken.
PS. Du kan även ha i en skvätt soja i grädden.
Onsdag:
Kotletter med potatis/potatismos, kokta grönsaker, gräddsås och gelé
Torsdag:
Bacon och makaroner, morotsstavar
Fredag:
Pasta med ost- och skinksås, broccoli/blomkål
Lördag:
Hemmagjord pizza med tex salami, lök, tomat, sallad och vitlöksdressing
Söndag:
Hemmagjord kebabtallrik med ris/pommes grönsaker, vitsås, chilisås mm
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|