Direktlänk till inlägg 8 augusti 2016
Måndag:
Risotto med avokado och bacon:
Koka upp 2 dl ris i 4 dl grönsaksbuljong, låt koka 10 minuter. Tillsätt 1 rödlök i klyftor och 2 morötter i skivor, koka ytterligare 10 minuter. Stek ett paket bacon och skär det i små bitar (lägg på hushållspapper så fettet får rinna av), skär 2 avokador i bitar. Pressa citron över avokadorna och salta och peppra. Blanda bacon och avokado med riset.
Tisdag:
Tisdagssoppan med musslor och saffran:
Skär 1 purjolök, 3 potatisar och 3 morötter i bitar. Fräs det i 1 msk smör. Strö över ½ g saffran, rör om och tillsätt 1 liter fiskbuljong. Kör i matberedaren och häll tillbaka mixet i grytan. Tillsätt 4 msk matlagningsyoghurt, salt och peppar. Rör ner 1 burk musslor och låt allt bli varmt (det får ej koka). Klicka på 1 msk yoghurt och lite klippt krasse. Servera med ett gott bröd.
Onsdag:
Ugnsstekt fisk med hackad ägg:
Skär 400 g halvtinad fiskfilé i 1-2 cm tjocka skivor. Vänd dem i ½ dl vetemjöl blandat med 1 tsk salt och lägg fisken i en form. Klicka på 50 g smör blandat med 2-3 msk fransk senap. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den i 225 graders varm ugn i 30-40 minuter. Strö 2 hårdkokta hackade ägg över före serveringen.
Torsdag:
Spagetti Carbonara:
Koka 4 portioner spagetti. Skär ca 300 g rökt skinka i tärningar och finhacka 1 stor gul lök. Fräs löken mjukt i 1 msk smör. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och tillsätt skinkan. Krydda med lite salt och svartpeppar från kvarn. Stek någon minut. Vispa ihop 3 ägg och 1½ dl mjölk, häll detta över skinkan och låt allt blir krämigt. Lägg i den kokta spagettin, rör om och strö över persilja.
Fredag:
Dragonkyckling:
Skär 400 g kycklingfilé i strimlor, bryn, salta och peppra. Tillsätt 1½ dl hönsbuljong, 1-2 tsk dragon och ½ msk soja. Rör ut 1 msk vetemjöl i 2½ dl matlagningsgrädde och rör ner det i kycklingblandningen. Sjud rätten i 5-7 minuter. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Lördag:
Söndag:
Gratinerad kassler med ädelost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|