Direktlänk till inlägg 14 augusti 2016
Antal: 8 bitar till ett buffébord
Ingredienser:
Skal:
200 g (ca 5 skivor) formbröd
50 g smör
Fyllning:
2 dl créme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
½ liten burk (150 g) soltorkade tomater i olja
Salt
Peppar
Garnering:
50 g tunt skuren salami
1 avokado
½ rödlök
1 liten citron
75 g kräftstjärtar i lake
Basilikablad
Gör så här:
Skalet:
Dela formbrödet i bitar och lägg det i en bunke.
Smält smöret och häll det över brödet.
Kör med en mixerstav till en slät massa (eller använd en matberedare).
Tryck ut brödet i en pajform med låg kant, ca 20 cm i diameter.
Fyllning:
Lägg créme fraiche, turkisk yoghurt och avrunna soltorkade tomater i en matberedare eller kör med en mixerstav i en bunke.
Salta och peppra.
Bred tomatröran på brödet.
Ställ pajen kallt minst 1 timme.
Förbered under tiden påläggen.
Garnering:
Gör rullar av salamin.
Gröp ur avokadon och skär den i långsmala båtar.
Skär rödlöken i lite större bitar.
Skär citronen i tunna skivor.
Garnera den kalla pajen med salami, avokado, rödlök, citronskivor, kräftstjärtar och basilikablad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|