Direktlänk till inlägg 19 augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g frysta kungsräkor eller räkspett (400 g motsvarar 4 vannameiräkspett)
4 träspett
1 vitlöksklyfta
1 gurka
½ grön chili
1 avokado
1 silverlök
1 kruka persilja
1 kruka basilika
65 g babyspenat
3 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Tina räkorna och skala dem.
Lägg träspetten i vatten ca 10 minuter.
Skala och hacka vitlöken.
Skär gurkan i bitar.
Dela, kärna ur och skiva chilin och avokadon.
Skala och hacka löken.
Mixa grönsakerna emd örter, spenat och vatten.
Smaksätt med vinäger, olivolja, salt och peppar.
Trä upp räkorna på spetten och grilla dem ca 2 minuter på varje sida.
Servera gazpachon med räkorna.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|