Direktlänk till inlägg 6 september 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Örtdressing:
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
2 schalottenlökar, finhackade
1 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
1 lime, finriver skal (endast det gröna)
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Majssallad:
2 majskolvar
2 röda paprikor
1 burk svarta bönor (á ca 400 g)
2 salladslökar, strimlade
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen.
Salta och peppra kycklinglårfiléerna.
Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 minuter.
Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
Grilla majskolvarna till fin färg.
Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg.
Skär loss majskornen med en kniv.
Kärna ur paprikahalvorna och skär i bitar.
Skölj bönorna och låt rinna av.
Vänd försikigt runt majs och paprika med bönor och salladslök.
Ringla över olja och strö på salt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|