Direktlänk till inlägg 17 oktober 2016
Måndag:
Rårakor med lingon och bacon:
Riv 600 g potatis och 1 stor lök.
Rör samman med salt och peppar.
Stek rårakorna i flytande margarin.
Lägg baconskivorna i kall panna.
Sätt på värmen och låt dem steka i eget fett.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera med lingon och vitkålssallad.
Tisdag:
Lisas strömmingslåda:
Smörj en form och bottna med 2 dl grovt rivna morötter, 2 dl riven squash och 2 msk persilja.
Lägg ca 400 g strömmingsfilé ovanpå.
Salta och peppra.
Häll över 1½ dl fiskbuljong.
Tillaga i ugn 225 grader ca 30 minuter.
Servera med potatis.
Onsdag:
Ugnsstekt fylld falukorv:
Skär 1 gul lök och 2 tomater i skivor.
Skär djupa snitt i ca 500 g mager falukorv, fyll snitten med 1 skiva tomat och lök.
Strö över 4 msk mager riven ost.
Stek i 225 grader i drygt 20 minuter.
Servera med potatis och sallad.
Torsdag:
Isterbandslåda med makaroner:
Koka 4 dl idealmakaroner i 3 minuter.
Lägg de avrunna makaronerna i en smord form.
Häll på en äggstanning av 3 ägg, 3 dl mjölk och ½ tsk salt.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Smula över 2 isterband utan skinn och hackad gul lök.
Fördela ½ dl chilisås överst.
Grädda ytterligare 15 minuter.
Fredag:
Fetaostsallad:
Strimla ett litet isbergssalladshuvud, skär 2 tomater i klyftor, 1 bit gurka i tjocka kuber, 1 grön och 1 röd paprika i bitar.
Lägg ca 150 g fetaost skuren i bitar i en salladsskål.
Blanda ner grönsakerna, slå på fetaostdressing och rör om.
Fördela skivade svarta oliver och 2 msk hackad basilika över salladen.
Lördag:
Söndag:
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|