Alla inlägg under september 2016
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris eller annat gryn
2 portioner pork belly
1 förpackning majskorn
1 avokado
1 krispsallad
1 lime
1 msk olja
Salt
Peppar
200 g texmex salsa
Gör så här:
Koka riset och värm köttet enligt anvisningarna på förpackningarna.
Låt majsen rinna av.
Dela, kärnar ur och gröp ur avokadoköttet, skär det i klyftor och blanda med majsen.
Riv salladen i bitar.
Blanda den med lite limesaft, olja, salt och peppar.
Servera köttet med glaze, salsa, sallad, avokado och ris.
Antal: ca 60 stycken
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 äggulor
1 dl grädde
1½ dl potatismjöl
3-4 dl vetemjöl
1 tsk rivet citronskal
1/4 tsk hjorthornssalt
Garnering:
Nonstopkarameller
Blockchoklad
Gör så här:
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggulorna, grädden samt citronskalet.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och hjorthornssalt och rör ned det i äggsmeten.
Arbeta ihop det till en smidig deg och lägg den svalt en stund.
Grädda en provkaka.
Är äggulorna stora behövs den större mjölmängden.
Kavla ut degen ganska tunt ohc ta med mått ut runda kakor.
Lägg dem på smord plåt och ta ut rundel i mitten.
Grädda i 200 grader.
Låt kakorna svalna.
Smält lite blockchoklad i värmeskåp eller i vattenbad och fäst några nonstopkarameller på varje kaka.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner pasta, pappardelle
250 g grön sparris
1 zucchini
6 soltorkade tomater
½ kruka gräslök
1 citron
1 förpackning (580 g) handskalade räkor i lake
2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
½ dl solroskärnor
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skiva sparrisen i bitar på snedden.
Skär zucchini i smala strimlor.
Strimla tomaterna och gräslöken.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Låt räkorna finna av i ett durkslag.
Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
Häll grädden i kastrullen och koka upp tillsammans med sparris och zucchini.
Blanda ner pasta, tomater, gräslök, citronskal och räkorna.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Strö över solroskärnorna och servera.
Antal: 80 stycken
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
1 dl socker
3 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör matfettet mjukt och tillsätt sockret.
Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i degen, som arbetas smidig och kavlas ut mellan smörpapper.
Nagga med en gaffel och ta ut runda kakor.
Ev. tar man också ut ett mindre hål i varje kaka.
Grädda dem rostgula i ca 200 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|