Alla inlägg under september 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g hel fläskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
Gräddsås:
4 dl vispgrädde
1 msk sockerfri soja
3 msk steksky från fläskfilén
½ msk grillkrydda utan glutamat
Tillbehör:
Gör så här:
Salta och peppra köttet.
Stek runtom i smör ca 20 minuter så det blir vackert gyllenbrunt och lätt rosa i mitten.
Spara stekskyn till gräddsåsen.
Låt filén vila ca 5 minuter innan servering.
Gör gräddsåsen under tiden.
Sås:
Koka ihop vispgrädde och soja tillsammans med stekskyn under några minuter.
Smaka av med grillkryddan.
Servera köttet i skivor med rostade grönsaker och blomlålsris.
Tips!
Vill ni att fläskfilén ska smaka mer?
Gör ett snitt på 2-3 cm längs filén och fyll med smakrik ost, tärnad stekt bacon eller lättstekt smakrik korv.
Bind om filén med en steksnöre.
Ingredienser:
1 kg äpplen, syrliga
Till varje kg passerat mos:
300-600 g (4-7 dl) socker
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat per kg färdig mos
Gör så här:
Skölj frukten och dela i mindre bitar.
Lägg frukten i silduk.
Låt ca 2 liter vatten koka upp i kitteln.
Ställ ner ångsatsen med en bunke, som den ångade saften skall rinna ner i.
Lägg ett tättslutande lock på konserveringskitteln.
Ånga frukten över kraftig värme.
Vänd den då och då så att frukten blir genomångad.
Passera den färdigångade frukten medan den är varm.
Blanda det passerade moset till önskad konsistens med saften.
Väg moset och rör ner sockret.
Tillsätt askorbinsyra (och natrimbensoat) utrört i lite mos.
Ös upp på varma burkar eller krukor.
Paraffinera och bind över.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|