Direktlänk till inlägg 5 november 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g fast potatis
600 g torskfilé
1½ msk smör
Äggsås:
3 ägg
1½ msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ kruka persilja
Marinerad gurka:
250 g snackgurka
2 citron
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Tina fisken.
Skala och koka potatisen.
Äggsås:
Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 9 minuter.
Spola dem kalla.
Marinerad gurka:
Skär gurkan tunt på längden och blanda med pressad citronsaft och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Äggsås:
Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet.
Späd med mjölken, lite i taget, rör och låt sjuda några minuter.
Skala och hacka äggen grovt och rör ner dem i såsen.
Hacka persiljan och vänd ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Torsk:
Stek torsken i smöret i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Servera torsken med potatis, äggsås och gurka.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|