Direktlänk till inlägg 26 november 2017
Antal: ca 40 stycken
Ingredienser:
300 g mjölkchoklad av fin kvalite
25 g smör
½ dl vispgrädde
2 msk flytande honung
½ msk finstött kardemumma
½ vaniljstång
150 g mörk choklad till doppning
Kakaopulver eller råsocker att rulla i
Gör så här:
Finhacka chokladen.
Dela smöret i mindr bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
Lägg i kardemumman.
Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.
Koka upp grädden.
Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.
Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.
Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik.
Ställ i kylen för att stelna.
Ta ut chokladklickarna.
Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor.
Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.
Smält chokladen till doppningen i vattenbad.
Låt den svalna lite.
Doppa kulorna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.
Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.
Låt dem stelna lite innan du rullar i kakao eller råsocker.
Förvaras svalt eller i kylskåp.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|