Direktlänk till inlägg 29 december 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Carpaccio:
2 st rödbetor
2 st gulbetor
1 st polkabeta
Salt, till kokvattnet
Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
Ostkräm:
1 st vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
100 g chèvre eller grekisk fetaost
½ dl vispgrädde
2 msk pinjenötter, rostade
100 g ruccolasallad
Flingsalt
Svartpeppar , nymald
Gör så här:
Koka de olika betorna mjuka var för sig med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten.
Gnid av skalet på de nykokta betorna under rinnande kallt vatten.
Skiva sedan betorna mycket tunt och lägg upp dem som taktegel på fyra tallrikar.
Blanda samman dressingen och ringla den över betorna.
Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg, låt svalna.
Mosa chèvre eller fetaost med en gaffel.
Blanda ner den frästa vitlöken, häll på grädden och blanda till en kräm.
Lägg en klick på varje tallrik och garnera med pinjenötter och ruccola.
Servera carpaccion med flingsalt och nymald svartpeppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|