Direktlänk till inlägg 30 december 2017
Antal: 14 stycken
Jäsning: 30 min, 1 timme + 1 timme
Ugn: 225 grader, 15 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
3½ dl yoghurt värmd till 35 °C
1 msk Brödsirap
1 dl flytande margarin
10 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
Gör så här:
Smula ner jästen i yoghurten.
Blanda i sirapen och rör tills jästen löst sig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt hälften av margarinet samt degspadet och arbeta samman till en lös deg som hälls upp på mjölat bakbord.
Knåda tills degen är jämn och smidig.
Täck degen med plastfilm och låt jäsa i 1 timme.
Forma degen till en fyrkant som kavlas tills den är 50 x 40 cm.
Arbeta långsamt så att degen inte spricker.
Pensla degplattan med resten av margarinet.
Skär plattan i 5 cm breda längder.
Lägg 5 remsor ovanpå varandra, smord sida på osmord sida.
Skär sedan de båda remsorna i 7 fyrkanter som ställs i plåt- eller mufffinsformar.
Låt jäsa under duk i 1 timme.
Grädda i 15 minuter i 225 °C.
Låt kuvertbröden svalna på galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|