Direktlänk till inlägg 16 mars 2018

knådfria kanelbullar

Av Maria - 16 mars 2018 21:30

Antal: 20-24 stycken

Jäsning: minst 6 timmar men helst över natten + 1 timme

Ugn: 200 grader, caa 10-12 minuter


Ingredienser:
Deg:

1,5 tsk torrjäst

1,5 dl strösocker
150 g normalsaltat smör, kallt
5 dl mjölk
0,5 tsk malen kardemumma 

2 tsk vaniljsocker
15-16 dl vetemjöl


Fyllning:

200 g normalsaltat smör, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
2 msk malen kanel


Topping:

1,5 dl strösocker
1 dl vatten
pärlsocker, att strö över


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till degen i en stor bunke, spara 6-7 dl vetemjöl.

Blanda till en lös deg.
Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl och blanda väl.

Degen ska vara mjuk men inte torr.
Olja in en större bunke och lägg i degen.

Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.


Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

Ställ åt sidan.


Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan.
Gör ett treslag och kavla plattan jämnt.
Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare.
Forma bullarna till snurror eller nystan.

Använd ev en remsa till så du får höjd på bullarna.

Lägg på plåt med lite mellanrum.

Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.


Grädda i mitten av ugnen ca 10–12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta.


Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag.

Blandningen ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens.
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker.
Låt svalna på galler under en kökshandduk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards