Direktlänk till inlägg 22 juni 2018
Antal: 12 bitar
Ingredienser:
200 g kavring (6-7 skivor)
75 g smör, smält
Fyllning:
4 gelatinblad
400 g kallrökt lax
3 dl gräddfil
2 dl créme fraiche
½ dl hovmästarsås
1 liten rödlök, finhackad
1 dl finhackad dill
Garnering:
Kallrökt lax
Rädisor
Citronskivor
Dill
Gräslök
Gör så här:
Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör.
Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt stå i kylen ca 15 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.
Blanda gräddfil, créme fraiche, hovmästarsås, lök och dill.
Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastull, ta från värmen.
Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat.
Rör sedan ner det i resten av smeten.
Blanda ner laxen och häll smeten i formen.
Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter.
Tips:
Kläm fast ett smörpapper i botten för att lättare kunna lyfta tårtan ur formen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|