Direktlänk till inlägg 26 juni 2018
Antal: 6 stycken
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
6 små, fasta päron
6 dl vatten
3 dl socker
1 tsk kanel
1 sats hemgjord eller färdig smördeg
1 ägg, uppvispat
Gör så här:
Skala päronen, men behåll kvisten.
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i päronen och koka dem mjuka, ca 30 minuter, låt svalna i lagen.
Så här långt kan du förbereda i god tid - päronen håller minst en vecka i kylen om de ligger i en väl rengjord burk, täckta av sockerlagen.
Rulla ut smördegen och lägg både degen och bakplåtspapperet den varit inrullad i på plåt.
Dela päronen så att du får 6 halvor med kvist.
Låt dem droppa av på hushållspapper och placera sedan ut dem på smördegen.
Skär ca 1½ utanför päronen och ta även ut blad i toppen.
Skär sedan till hälften genom smördegen, alldeles intill päronet, för att markera bladnerverna.
Pensla smördegskanterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Ringla över sockerlag vid serveringen.
Glass eller grädde är gott till.
Tips!
Man kan använda enbart päronhalvorna med kvist om man vill.
Halvorna som bir över kan sparas i den goda lagen och serveras med grädde eller glass.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|