Direktlänk till inlägg 28 juni 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g ryggbiff i skivor
Valfri marinad
2 tsk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 kg sötpotatis
Fetaostsalsa:
1 liten gurka
1 salladslök
150 g fetaost
1 dl hackad dill
½ dl olivolja
½ citron, pressad saft
Gör så här:
Marinera köttet i någon marinad.
Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor.
Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken.
Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft.
Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
Grilla köttet till fin färg med rosa mitt.
Låt vila innan servering.
Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|