Direktlänk till inlägg 30 juni 2018
Antal: 12 kakor
Ingredienser:
1 ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till stekning:
Smör eller margarin
Att strö över:
Socker
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk, vetmjöl och bakpulver och rör samman allt till en klimpfri smet, vispa inte.
Värm smör i en stekpanna över medelstark värme tills det börjar få svagt brun färg.
Klicka ner smeten till ojämna kakor och täck med lock.
Grädda 2-3 minuter till guldbrun färg, vänd och grädda färdigt under lock så att kakorna blir genomgräddade.
Lägg upp krabbelurerna på ett fat och strö socker över dem.
Servera dem avsvalnade så att de kan ägas "med nypan".
Tips!
Du kan grädda dina krabbelurer i flottyr, men de blir mindre feta om du steker dem i smör.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|