Direktlänk till inlägg 1 september 2018
Antal: 12-14 bitar
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter + 20-25 minuter
Ingredienser:
Pajskalet:
3 dl rismjöl
1½ dl majsmjöl
2 dl mandelmjöl
1½ dl maizena
1 dl socker
½ tsk salt
1 msk fiberhusk
225 g smör, ev. laktosfritt
2 små ägg
Fyllning:
8 äpplen, Granny Smith eller annan fast syrlig sort
25 g smör, ev. laktosfritt
1 dl farinsocker
1 dl socker
1 msk kanel
2 tsk mald ingefära
2 msk maizena
1-2 dl vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet.
Skär smöret i mindre bitar och mixa/nyp ihop med mjölet till en smulig massa.
Knäck i äggen och blanda tills du har en smidig deg.
Använd 2/3 av degen till att klä pajformen, ca 27 cm i diameter.
Nagga bottnen.
Ställ in i kylen tills degen stelnat helt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.
Kavla ut resterande deg och skär i strimlor.
Fläta i ett rutnät på ett bakplåtspapper.
Fyllningen:
Skala äpplena och skär 6 av dem i tärningar, riv de återstående 2 äpplena grovt.
Smält smöret och stek de tärnade äpplena tillsammans med socker och kryddor på medelvärme i ca 20 minuter.
Tillsätt de rivna äpplena och pudra över maizena och tillsätt vatten.
Koka upp till en krämig kompott.
Fyll det förgräddade skalet med äppelröran.
Vält rutnätet över pajen och snygga till kanterna.
Lägg gärna en remsa runt kanten på formen för ett snyggt avslut.
Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|