Direktlänk till inlägg 11 september 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g (½ l) valfria bär eller frukt
4 dl vatten
1½ - 2 dl Strösocker eller Rörsocker
3 msk potatismjöl
Till servering:
mjölk eller grädde
Gör så här:
Skölj och ansa bären.
Koka upp vatten och socker.
Lägg i bären koka försiktigt i 2-5 minuter beroende på bärens konsistens, krusbär och körsbär behöver längre koktid än vad hallon och jordgubbar behöver.
Rör ut potatismjölet i 1 dl vatten innan det rörs ner i bären.
Ta kastrullen från plattan.
Låt krämen svalna under lock.
Servera krämen ljummen eller kall med mjölk eller grädde.
Mandelbiskvier eller smulade skorpor i krämen gör den mer matig.
Bären kan ersättas med plommon, päron, rabarber eller äpple i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|