Direktlänk till inlägg 16 september 2018
Antal: 8-10 portioner
Ugn: 175 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
Bananbröd:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ägg
1 dl ljus sirap
3 bananer (mogna)
3½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk malen nejlika
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Smörkolasås:
2,5½ dl strösocker
90 g smör
1 1/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Bananbröd:
Värm ugnen till 175°C.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, vispa emellan.
Tillsätt sirap och finskivade bananer och vispa till slät smet.
Blanda alla torra ingredienser, rör ner och vispa slätt.
Fodra (eller smöra och bröa) en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter eller tills kakan bara är aningen krämig i mitten.
Servera ljummen med smörkolasås och en kula vaniljglass, om du vill.
Smörkolasås:
Ta fram en medelstor kastrull.
Strö ut en matsked av sockret i mitten av kastrullen.
Värm på strax över medelvärme.
När sockret börjat smälta, lyft och skaka försiktigt kastrullen så att sockret flyter ut.
Rör absolut inte runt i sockret.
Tillsätt två matskedar socker till och låt det smälta innan du tillsätter ytterligare två matskedar.
När allt socker smält, tillsätt smöret, lite i taget och rör emellan – bli inte orolig när allt blir en klump, det löser sig!
Ta kastrullen från värmen och tillsätt försiktigt grädden.
Rör slutligen ner vaniljsocker och flingsalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|