Direktlänk till inlägg 2 januari 2019
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1½ kg kalvbog eller kalvstek
2 liter vatten
2 tsk salt
2 morötter
1 purjolök
10 vitpepparkorn
Ett rejält knippe dillstjälkar (spara själva dillen till såsen)
Salt
Peppar
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl av kokspadet
2 tsk ättikssprit (12%)
2 tsk strösocker
ca 1 dl finhackad dill från stjälkarna ovan
Salt
Peppar
1 äggula
1-2 dl vispgrädde
Gör så här:
Koka upp vatten och salt i en stor gryta.
Skär kalvobogen i ca 4 cm tjocka bitar, lägg ner dem i det kokande vattnet.
Skumma bort det grå skummet som flyter upp till ytan.
Skala och skär morötterna i stora bitar, skär bort det gröna på purjon och skär den vita delen i två halvor.
Tillsätt morot, purjolök, kryddor och salt i grytan.
Sänk värmen och låt sjuda försiktigt under lock i ca 1½ timme på köttet blir mört.
Ta upp köttet och lägg det i en kastrull.
Sila av kokspadet och spara!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|