Direktlänk till inlägg 2 januari 2019
Antal: 30 stycken
Ugn: 225 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
3 dl mjölk
2 st ägg
125 g smör
2 msk strösocker
0.5 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g smör rumsvarmt
0.5 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1 st äpplen 1-2 st
1 dl russin
Pensla med:
ägg
mandelspån
Gör så här:
Smula jästen i en skål.
Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Rör om tills den lösts upp.
Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning:
Rör samman rumsvarmt smör, socker och kardemumma.
Tvätta och riv äpplena grovt och krama ur vätskan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Kavla ut varje bit till en platta, 40x30 cm.
Bred på smörfyllningen och strö över rivet äpple och russin.
Rulla ihop och skär i bitar.
Ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
Grädda i ca 8 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|