Direktlänk till inlägg 2 januari 2019
Antal: 30 stycken
Ugn: 225 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
3 dl mjölk
2 st ägg
125 g smör
2 msk strösocker
0.5 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g smör rumsvarmt
0.5 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1 st äpplen 1-2 st
1 dl russin
Pensla med:
ägg
mandelspån
Gör så här:
Smula jästen i en skål.
Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Rör om tills den lösts upp.
Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning:
Rör samman rumsvarmt smör, socker och kardemumma.
Tvätta och riv äpplena grovt och krama ur vätskan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Kavla ut varje bit till en platta, 40x30 cm.
Bred på smörfyllningen och strö över rivet äpple och russin.
Rulla ihop och skär i bitar.
Ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
Grädda i ca 8 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|