Direktlänk till inlägg 22 januari 2019
Ingredienser:
50 riktigt små gurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon
Lag:
1½ dl Strösocker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 msk salt
Gör så här:
Skölj gurkorna noga.
Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål.
Häll på saltet och rör om.
Låt stå i 2-3 timmar.
Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp.
Låt svalna.
Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga.
Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna.
Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag.
Häll av lagen i en gryta och koka upp den på nytt.
Låt svalna.
Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk.
Fyll på den avsvalnade lagen.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|