Direktlänk till inlägg 28 januari 2019
Måndag:
Pasta carbonara: Vänd nykokt pasta med knaperstekta bacontärningar, en äggula, en gräddskvätt samt mycket riven parmesan och nymalen svartpeppar.
Konserverade ugnsbakade persikohalvor med vaniljyoghurt och mandelbiskvier.
Tisdag:
Italienska citronköttbullar, couscoussallad med gurka, rucola och rödlök, matyoghurt med soltorkade tomater.
Cantuccini, mandelskorpor, doppade i mörk choklad, kaffe.
Onsdag:
Senapskyckling: Salta, peppra och bryn 600 g lårfiléer i bitar. Strö över dragon och låt puttra med 2 dl crčme fraiche och fransk senap efter smak. Potatis och sallad.
Varm ostkaka med rårörda bär.
Torsdag:
Vego-nachotallrik: Varva i en ugnsform nachos, bönsalsa, keso, majskorn, tärnad paprika och chilisås. Strö riven ost över och gratinera i 200 grader tills osten smält och allt är varmt. Servera med gräddfil, sallad och jalapeņos.
Färsk frukt i säsong.
Fredag:
Korvpytt: Stek tärnad potatis, rotfrukter och zucchini med slantar av god smakrik korv, tex kabonoss. Stekt ägg och sallad.
Aprikostarte: Skiva konserverade aprikoser tunt och lägg på en bit smördeg. Riv vit choklad över, grädda ca 15 minuter i 225 grader. Vaniljkesella till.
Lördag:
Bönbiffar: Mixa 2 burkar sköljda stora vita bönor med 1 ägg, 3 msk vetemjöl, 2 vitlöksklyftor, chili och salt. Vänd en klick smet i ströbröd och stek gyllene på båda sidor. Servera med matvete, sallad och 2 dl matyoghurt blandad med 1 rivet äpple och 1 tsk curry.
Söndag:
Panerad schnitzel fylld med rökt skinka och emmentaler. Servera med klyftpotatis, citron och gröna ärter.
Hjortronlycka: Vispa 2 dl grädde blanda med 2 dl turkisk yoghurt, 2 msk florsocker och 2 tsk vaniljsocker. Fördela i fyra koppar och skeda över rårörda hjortron. Garnera gärna med mynta.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|