Direktlänk till inlägg 22 mars 2019
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 190 grader, 13-15 minuter
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2½ dl mörkt muscovadosocker
2½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 msk mjölk
7½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2½ dl torkade tranbär
150 g vita chokladknappar
Garnering:
75 g vita chokladknappar
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och muscovado- och strösocker luftigt.
Tillsätt ägg, vaniljextrakt och mjölk i smeten och vispa i 2 minuter.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
Blanda mjölblandningen, lite i taget, i smeten och blanda tills det är en jämn smet.
Tillsätt tranbär och chokladknappar.
Använd en glasskopa eller två skedar för att fördela smeten på plåtar med bakplåtspapper, inte för tätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills de har fått färg.
Låt kakorna svalna på ett galler.
Smält chokladen och ringla den över kakorna.
Låt chokladen stelna.
Tips!
Byt ut den vita chokladen mot ljus eller mörk och tranbären mot andra torkade frukter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|