Direktlänk till inlägg 23 maj 2019
Ingredienser:
2 apelsiner
2 clementiner
2 blodapelsiner
1 citron
1 vaniljstång
3 dl vatten
4-5 dl syltsocker
Gör så här:
Skrubba apelsinerna noga i vatten och skala bort det översta skalet.
Lägg i en stor kastrull.
Skär loss fruktköttet från de övriga frukterna (se till att inget av det vita i skalet kommer med), dela i bitar och lägg tillsammans med skalet i kastrullen.
Mixa blandningen med stavmixer.
Skåra vaniljstången och skrapa i kärnorna.
Lägg även ner det tomma vaniljstångsskalet och häll på vatten och blanda ner syltsockret.
Låt blandningen därefter sjuda i 10-15 minuter tills den klarar ett marmeladprov (häll en sked marmelad på en kall tallrik, dra ett spår genom den med skeden och se efter att marmeladen “stannar”).
Fiska upp resterna av vaniljstången, skumma eventuellt av och häll på burk.
Färdig att förvara i kylskåpet.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|