Direktlänk till inlägg 26 september 2020
Ingredienser:
Ca 200 g torskfilé eller alaska pollock, halvtinad
Ca 200 g lax, halvtinad
2 msk smör
50 g hackad purjolök, 10-20 cm
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
600 g tärnad potatis, ca 6 st hela
200 g skivade morötter, ca 3 st hela
400 g hela tomater i burk
2 dl créme fraiche
1-2 tsk hackad dill, ca 3 små kvistar
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Knäckebröd eller nybakat valfritt bröd
Smör
Ost
Gör så här:
Fräs den hackade purjolöken i lite smör i en stor gryta.
Häll i vattnet, låt koka upp och smula sedan i buljongen.
Hacka burktomaterna.
(Allt i burken, förutom ev. fula bitar, ska användas.)
Lägg potatistärningarna och morotsskivorna i grytan tillsammans med tomathacket och låt allt småkoka en stund.
Rör ner creme fraichen efter ca 15 minuter, när potatisen och morötterna nästan är genommjuka.
Låt småkoka några minuter till.
Vänd ner fisktärningarna och den hackade dillen.
Låt sjuda i några minuter, tills fisken är klar rakt igenom.
Smaka ev. av med salt och peppar.
Servera fisksoppan med ostknäckemackor eller nybakat bröd.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|