Alla inlägg under april 2020

Av Maria - 26 april 2020 04:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

150 g morötter

0,5 st gurka

3 msk vitvinsvinäger

3 msk socker

4 st minibaguetter

 

Sås:

2 msk chilisås

1 tsk japansk soja

2 krm sambal oelek

1 st lime


400 g halloumi

2 krm svartpeppar


Gör så här:

Skala och strimla morötterna fint.

Strimla gurkan.

Blanda samman vinäger och socker och låt grönsaker dra i lagen.
Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
Gör såsen genom att blanda samman chilisås, soja, sambal oelek och lime.
Skiva, krydda och stek halloumin.

Av Maria - 25 april 2020 20:45

Antal: 4 glas


Ingredienser:
2½ dl campari

4 dl grapefruktjuice


Till servering:
4 citronklyftor

Isbitar


Gör så här:
Fördela campari och juice i fyra glas.

Toppa med citronklyftor och några isbitar.

Av Maria - 25 april 2020 18:25

Ingredienser:

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 tomater

2 + 2 msk olivolja

Salt


Gör så här:

Skala schalottenlök och vitlök.

Dela tomaterna och schalottenlökarna på hälften.

Lägg ett folieark över direkt värme och lägg på tomathalvorna, schalottenlökarna och vitlöksklyftorna.

Ringla över ca 2 msk olivolja och grilla i ca 20 minuter tills lök och vitlök är genommjuka.

Lägg sedan alltsammans i en matberedare tillsammans med ytterligare 2 msk olivolja.

Mixa slätt och smaka av med salt.

Av Maria - 25 april 2020 18:00

Ingredienser:

2 kg fläderbärsklasar
1/2 kg äpplen
1/2 liter vatten
6 dl Strösocker per liter avrunnen saft 

 

Gör så här:
Skölj bär och äpplen.

Ta bort de grova stjälkarna från bären och skär äpplena i klyftor.

Lägg bär och äppleklyftor i en gryta och häll på vattnet.

Koka upp och låt därefter sjuda under lock i 30 minuter.

Häll upp i silställning och låt självrinna i 30 minuter.

Mät saften och häll den i en gryta.

Tillsätt 6 dl socker per liter saft och koka under omrörning i 5 minuter.

Skumma noga.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor.

Förslut.

Förvara kallt.

Av Maria - 25 april 2020 15:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

6 plommon

2 msk citronjuice

2 msk råsocker


Hallonsås:

400 g hallon

3/4 dl vatten

3/4 florsocker


Gör så här:

Börja med hallonsåsen:

Mixa hallonen med vatten.

Sila bort hallonkärnorna.

Pudra i florsockret.

Vispa ihop.


Halvera plommonen.

Ta bort kärnorna.

Doppa i citronjuice och sedan socker.

Grilla i 10-15 minuter.

Servera genast med vaniljglass och hallonsås.

Av Maria - 25 april 2020 04:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 ägg

1 gul lök

Smör eller kokosfett att steka i

500 g broccoli

3 dl vatten

2 dl vispgrädde/crème fraiche/kokosmjölk

½ kruka basilika

1-2 tsk örtkrydda

2 msk pressad citron

Salt

Peppar


Gör så här:

Koka äggen ca 7 minuter.

Hacka löken och fräs i smör eller kokosfett i en kastrull.

Dela broccolin i buketter och skala stammen och skär den i tunna skivor.

Lägg ner broccolin i kastrullen och häll på vatten.

Koka broccolin mjuk.

Tillsätt vispgrädde/crème fraiche/kokosmjölk och basilika och mixa slätt.

Krydda med örtkrydda och citronsaft.

Smaka av med salt och peppar och servera soppan med ägghalvor.

Av Maria - 24 april 2020 20:30

Antal: 4 glas


Ingredienser:
1 1/4 dl gin

2 dl fruktsoda

3 msk frysta lingon


Citronsocker:

1 citron

3 msk strösocker


Till servering:
4 citronklyftor

Krossad is


Gör så här:
Börja med citronsockret:
Finriv det yttersta skalet av citronen och blanda med strösockret och låt det torka i ca 30 minuter.

Finfördela sedan sockret.


Fukta kanten på fyra glas med pressad citronjuice och doppa dem sedan i citronsockret.

Fördela gin, fruktsoda och lingon i glasen, toppa med lite krossad is och citron.

Av Maria - 24 april 2020 15:30

Ingredienser:

5 msk lönnsirap

3 msk äppelmust

1 tsk senapsfrön, mortlade

2 kvistar rosmarin

1 tsk citron eller 1 msk whiskey


Gör så här:

Koka upp alla ingredienser och sjud i ett par minuter.

Dra av från värmen och låt svalna.

Förvara glazen i en burk i kylen.

Ta fram glazen ett par timmar innan den ska användas, om du sparat den.


Glaze med lönnsirap som passar fint till fläskkarré.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards