Alla inlägg under april 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
150 g morötter
0,5 st gurka
3 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
4 st minibaguetter
Sås:
2 msk chilisås
1 tsk japansk soja
2 krm sambal oelek
1 st lime
400 g halloumi
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och strimla morötterna fint.
Strimla gurkan.
Blanda samman vinäger och socker och låt grönsaker dra i lagen.
Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
Gör såsen genom att blanda samman chilisås, soja, sambal oelek och lime.
Skiva, krydda och stek halloumin.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
2½ dl campari
4 dl grapefruktjuice
Till servering:
4 citronklyftor
Isbitar
Gör så här:
Fördela campari och juice i fyra glas.
Toppa med citronklyftor och några isbitar.
Ingredienser:
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 + 2 msk olivolja
Salt
Gör så här:
Skala schalottenlök och vitlök.
Dela tomaterna och schalottenlökarna på hälften.
Lägg ett folieark över direkt värme och lägg på tomathalvorna, schalottenlökarna och vitlöksklyftorna.
Ringla över ca 2 msk olivolja och grilla i ca 20 minuter tills lök och vitlök är genommjuka.
Lägg sedan alltsammans i en matberedare tillsammans med ytterligare 2 msk olivolja.
Mixa slätt och smaka av med salt.
Ingredienser:
2 kg fläderbärsklasar
1/2 kg äpplen
1/2 liter vatten
6 dl Strösocker per liter avrunnen saft
Gör så här:
Skölj bär och äpplen.
Ta bort de grova stjälkarna från bären och skär äpplena i klyftor.
Lägg bär och äppleklyftor i en gryta och häll på vattnet.
Koka upp och låt därefter sjuda under lock i 30 minuter.
Häll upp i silställning och låt självrinna i 30 minuter.
Mät saften och häll den i en gryta.
Tillsätt 6 dl socker per liter saft och koka under omrörning i 5 minuter.
Skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor.
Förslut.
Förvara kallt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 plommon
2 msk citronjuice
2 msk råsocker
Hallonsås:
400 g hallon
3/4 dl vatten
3/4 florsocker
Gör så här:
Börja med hallonsåsen:
Mixa hallonen med vatten.
Sila bort hallonkärnorna.
Pudra i florsockret.
Vispa ihop.
Halvera plommonen.
Ta bort kärnorna.
Doppa i citronjuice och sedan socker.
Grilla i 10-15 minuter.
Servera genast med vaniljglass och hallonsås.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 ägg
1 gul lök
Smör eller kokosfett att steka i
500 g broccoli
3 dl vatten
2 dl vispgrädde/crème fraiche/kokosmjölk
½ kruka basilika
1-2 tsk örtkrydda
2 msk pressad citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka äggen ca 7 minuter.
Hacka löken och fräs i smör eller kokosfett i en kastrull.
Dela broccolin i buketter och skala stammen och skär den i tunna skivor.
Lägg ner broccolin i kastrullen och häll på vatten.
Koka broccolin mjuk.
Tillsätt vispgrädde/crème fraiche/kokosmjölk och basilika och mixa slätt.
Krydda med örtkrydda och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar och servera soppan med ägghalvor.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
1 1/4 dl gin
2 dl fruktsoda
3 msk frysta lingon
Citronsocker:
1 citron
3 msk strösocker
Till servering:
4 citronklyftor
Krossad is
Gör så här:
Börja med citronsockret:
Finriv det yttersta skalet av citronen och blanda med strösockret och låt det torka i ca 30 minuter.
Finfördela sedan sockret.
Fukta kanten på fyra glas med pressad citronjuice och doppa dem sedan i citronsockret.
Fördela gin, fruktsoda och lingon i glasen, toppa med lite krossad is och citron.
Ingredienser:
5 msk lönnsirap
3 msk äppelmust
1 tsk senapsfrön, mortlade
2 kvistar rosmarin
1 tsk citron eller 1 msk whiskey
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser och sjud i ett par minuter.
Dra av från värmen och låt svalna.
Förvara glazen i en burk i kylen.
Ta fram glazen ett par timmar innan den ska användas, om du sparat den.
Glaze med lönnsirap som passar fint till fläskkarré.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|