Alla inlägg under april 2020
Antal: 4 glas
Ingredienser:
Istärningar
4 dl starkt, kallt rooiboste
6 dl apelsin- ananasjuicejuice
4 msk färskpressad citronsaft
4-6 msk Ljus Sirap
Garnering:
limeskivor
Gör så här:
Fyll fyra stora glas till hälften med istärningar.
Blanda samman övriga ingredienser och fördela i glasen.
Garnera glasen med en halv limeskiva.
Ingredienser:
2 msk gröna teblad
2 dl vatten
2 röda chilifrukter
2 msk kikkomansoja
2 msk finhackad ingefära
Gör så här:
Lägg tebladen i en liten skål och koka upp vattnet.
Häll vattnet över teet och låt det stå och dra i ca 3 minuter, sila därefter bort bladen.
Låt teet svalna.
Kärna ur och finhacka chilin och blanda chilin med teet, soja och ingefära.
Salta och marinera din råvara i en skål ca 30 minuter före grillning.
Vänd råvaran ett par gånger under marineringen.
Umanismaken från sojan fördjupar smaken på både kött, fisk och grönsaker.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1-2 tsk osötad dijonsenap
1 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala vitlöken och pressa klyftorna i en skål.
Tillsätt crème fraiche, senap och olja.
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Låt gärna stå i kylskåp ett dygn innan servering.
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
5 äggulor
1½ dl florsocker
2 limer
5 dl grädde
Hallonsås:
250 g hallon
1 dl hallonsaft
Garnera med:
2 limer
Gör så här:
Vispa samman gulor och florsocker vitt och pösigt.
Tillsätt rivet skal och saft av limefrukterna.
Vispa grädden styv.
Vänd ner äggsmeten i grädden.
Klä en 1-liters form med plastfolie.
Häll i smeten.
Ställ i frysen över natten.
Vid servering:
Låt parfaiten tina ca 5 minuter, stjälp upp den på ett fat.
Hallonsåsen:
Mixa samman hallon och hallonsaft.
Sila bort kärnorna.
Garnera med limeskivor och servera med hallonsåsen.
Skal och saft av två limer ger frisk smak åt den här parfaiten som fryses över natten. Hallonsåsen är mycket lätt att göra av frysta, tinade hallon och lite saft.
Antal: 2 glas
Ingredienser:
500 g vattenmelon i kuber (ca 1/4 mellanstor vattenmelon)
3 dl hallon (frysta eller färska)
½ dl pressad lime
5-6 myntablad
1-2 dl is
Sötningsmedel efter smak
Gör så här:
Dela vattenmelonen, avlägsna kärnorna och gröp ur fruktköttet.
Tillsätt hallon, limejuice och myntablad.
Mixa tills du får en slät smoothie.
Mixa isen för en frostig smoothie.
Servera i stora glas och garnera med hallon.
Tips!
Välj meloner utan sprickor och fläckar.
Skalet bör vara fast, matt och smörgult på undersidan, där melonen mognat mot marken.
Mogna vattenmeloner har svag doft och bör kännas ganska tunga - de består till 92% av vatten.
Vattenmelon innehåller rikliga mängder av den kraftfulla antioxidanten lykopen, som sägs minska risken för hjärtsjukdomar och vissa cancertyper som t.ex livmoderhals- och prostatacancer.
Ingredienser:
35 cl vodka
1 dl Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl Ljus Sirap
Gör så här:
Blanda vodka, socker och sirap i en flaska och skaka tills det blandat sig ordentligt.
Ingredienser:
Ca 5 timjankvistar
1 tsk kardemummakärnor
2 dl starkt kaffe
Gör så här:
Dela timjankvistarna och lägg dem i en mortel tillsammans med kardemumman.
Mortla alltsammans och blanda sedan upp det med kaffet.
Salta och marinera din råvara i en skål ca 30 minuter före grillning.
Vänd råvaran ett par gånger under marineringen.
Ger extra fyllig rostad smak.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Broccolimos:
2 broccolistånd
1 dl majonnäs
1 tsk malen koriander
Salt
Peppar
300 g korv med hög kötthalt
Tomatsallad:
6 tomater
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Broccolimos:
Skär bort de nedersta millimetrarna på broccolin och skär sedan bort buketterna från stammen.
Skala och skiva stammen.
Börja med att koka den skivade stammen och tillsätt buketterna efter ett par minuter.
Det behöver inte vara jättemycket vatten och buketterna får gärna ligga lite ovanpå och bli ångade.
Häll av vattnet när broccolin är mjuk och mixa med stavmixer tillsammans med majonnäs.
Smaka av malen koriander, salt och peppar.
Stek korven.
Tomatsallad:
Skiva tomaterna och finhacka löken.
Blanda tomaterna och rödlök med riven eller pressad vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|