Alla inlägg under april 2020

Av Maria - 19 april 2020 11:30

Antal: 4 stora glas


Ingredienser:
3/4 dl Florsocker
2 skivor ananas utan stock, 2 1/2 cm tjocka
1 mango
1 banan
1 papaya
2–3 dl frysta eller färska jordgubbar
1 passionsfrukt
1 liter apelsinjuice
1 tsk Vaniljsocker


Gör så här:

Skala och kärna ur frukterna.

Skär dem i bitar.

Skrapa kärnorna ur passionsfrukten med en sked.

Mixa frukten och bären med florsocker, apelsinjuice och vaniljsocker väl.

Sila blandningen.

Tillsätt istärningar om du inte använder frysta jordgubbar.

Av Maria - 19 april 2020 09:00

Antal: 4 portioner

Ung: 180 grader (Varmluft), ca 15 minuter


Ingredienser:

8 kycklinglårfiléer, med skinn
flingsalt
svartpeppar, nymald
10 soltorkade tomater, i olja
1 klyfta vitlök 

0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong

1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, fint riven


Servering:

8 körsbärstomater
0,5 kruka basilika
4 port pasta, kokt


Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.

Salta och peppra.

Lägg över i en ugnsform. 

Strimla de soltorkade tomaterna.

Skala och finhacka vitlöken.

Finhacka chilin.

Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen.

Tillsätt grädden och parmesanosten.

Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Dela körsbärstomaterna i halvor.

Plocka basilikabladen.
Ta ut formen.

Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.

Servera gratängen direkt med pasta.

Av Maria - 19 april 2020 08:15

Ingredienser:

2 msk paprikapulver

1 msk spiskummin

2 msk malen cayenpeppar


Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser.

Salta din råvara och rubba sedan in kryddblandningen ca 30 minuter före grillning.

Av Maria - 19 april 2020 04:30

Ingredienser:

1 kg syrliga äpplen

2½ dl vit sirap (eller strösocker eller ljust muscavadoråsocker)


Gör så här:

Skala och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en mikrosäker glasskål.
Häll på sirapen/strösocker/muscavadoråsocker och täck med ett papper.
Koka på 6-700 W i 6 minuter.
Rör om och koka i ytterligare 6 minuter, nu på 500 W.
Rör om tills det är mos.
Häll upp på varma väl rengjorda burkar och förvara dem svalt.

Smaksätt gärna äppelmoset före serveringen med lite kanel eller timjan.

Citron och vanilj passar också bra, eller rör ner lite russin eller riven pepparrot.

Börja med att smaka dig fram.

Av Maria - 18 april 2020 20:45

Antal: 4 glas


Ingredienser:

½ apelsin

100 g jordgubbar

100 g hallon

5 dl rödvin

3 dl fruktsoda


Gör så här:

Halvera och skiva apelsinerna.

Ta bort kvisten från jordgubbarna och halvera dem.

Lägg ner apelsin, jordgubbar och hallon i en kanna och häll på vin och fruktsoda.

Ställ kallt i ca 30 minuter före servering.

Av Maria - 18 april 2020 18:30

Ingredienser:
500 g physalis
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
4 dl Syltsocker 


Gör så här:
Skala, skölj och halvera physalisen.

Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och citronsaft.

Sjud under lock i 5 minuter.

Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 3 minuter.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Förslut.

Av Maria - 18 april 2020 15:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader


Ingredienser:

150 g mörk choklad

1 liter jordgubbar

1 liter hallon

1 burk mandariner i lag

75 g hackade hasselnötter

75 g vit choklad


Pizzadeg:

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2-3 msk olivolja

3/4 dl mjölk


Gör så här:
Börja med pizzadegen:

Blanda mjöl och bakpulver.

Häll i olja och rör ihop.

Tillsätt sist mjölken.

Knåda till elastisk deg.

Låt vila i kylen en stund.


Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka eller riv den mörka chokladen.

Baka ut degen till en stor eller fyra små pizzor.

Strö över chokladen.

Baka i ugnen tills chokladen smält och pizzakanterna fått ite färg.


Skär jordgubbarna i bitar.

Häll av mandarinlagen.

Lägg bär, mandariner och nötter på pizzan.

Smält den vita chokladen i vattenbad.

Dekorera pizzan med den smälta vita chokladen.

Av Maria - 18 april 2020 11:30

Mängd: 1 kanna sangria


Ingredienser:

Grundrecept shrub:
3 dl jordgubbar
300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
3 dl Rörsocker Strö


Sangria:
Jordgubbar, hallon, blåbär
5 msk shrub
1 citron
1 lime
1 knippe mynta
750 cl mousserande vin (alkoholfritt går lika bra)
50 cl kolsyrat vatten
Rörsocker Strö


Gör så här:

Shrub:
Skölj och hacka jordgubbarna.

Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka.

Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl.

Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar.

Koka upp vinägern med sockret.

Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk.

Förslut.

Förvara i kylen.


Sangria:
Skölj och dela bär och frukt i mindre bitar och lägg över i en tillbringare tillsammans med shruben.

Lägg i några kvistar mynta och häll över mousserande vin och kolsyrat vatten.

Strö till sist över lite rörsocker och blanda runt.


Tips!

Gör shruben minst några dagar innan servering.

Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards