Alla inlägg under april 2020
Ingredienser:
2 msk brun farin
1 krm malen kummin
2 msk rökt paprikapulver
1 tsk malen chilipulver
1 krm malen cayenpeppar
1 msk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.
Salta din råvara och rubba sedan in kryddblandningen ca 30 minuter före grillning.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
1 dl koncentrerad flädersaft
5 dl vitt torrt vin (utan ekfatskaraktär)
2 dl mineralvatten
Till servering:
4 limeskivor
Isbitar
Basilikablad
Gör så här:
Fördela flädersaft, vitt vin och mineralvatten i fyra glas.
Toppa med ett par isbitar, limeklyftor och några basilikablad.
Ingredienser:
4 dl avrunnen rönnbärssaft
4 dl Gelésocker Multi
Valfri smaksättning:
1 tsk rosépepparkorn
2 msk Cognac
Gör så här:
Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder.
Tillsätt smaksättning om så önskas.
Skumma noga.
Häll upp i en varm, väl rengjort geléglas eller glasburk.
Förslut.
Förvara kallt.
Ingredienser:
1 habanero, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2½ msk äppelcider
1 tsk honung
3 msk olja
½ tsk rökt flingsalt
Gör så här:
Skär bort kvisten på habaneron och hacka den fint.
Rör ihop alla ingredienser.
Marinera köttet i ca 1-2 timmar.
En het och sötsyrlig marinad som är bra till fläskkött, kyckling och lax.
Antal: 6 glas
Ingredienser:
1/2 liter vatten
5 påsar te med blåbärs- eller svart vinbärssmak
1 dl Strösocker
3 dl blåbär
12 hallon
6 jordgubbar
istärningar
70 cl mousserande rosévin
Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i tepåsarna.
Låt stå i 5 minuter.
Ta upp tepåsarna.
Lägg i sockret och rör tills det löst sig.
Ställ i kylskåp till serveringen.
Lägg isbitar i stora glas och häll på teet.
Fördela bären i glasen.
Häll på vinet och servera genast.
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 msk basilika
1 dl olivolja
Gör så här:
Skala och finhacka vitlöken och lägg den i en mixer tillsammans med övriga ingredienser.
Mixa till en slät och tjock olja.
Pensla på örtoljan när du grillat färdigt din råvara.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 torskfiléer (alt rödspätta)
1 ägg
ca 0,75 dl vetemjöl
ca 2 dl pankoströbröd
1 msk citronsaft
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
matolja, till stekning
Kall dillsås:
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
0,5 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 kruka färsk dill, finskuren
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Kall dillsås:
Börja med såsen.
Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.
Panerad fisk:
Tina fisken om du använder fryst fisk.
Torka av filéerna med hushållspapper.
Salta och peppra dem runtom.
Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik.
Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd.
Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera den nystekta fisken med dillsåsen.
Ingredienser:
1/2 kg frukt eller bär
1 dl vatten
2 dl avrunnen saft
2 dl Gelésocker Multi
Gör så här:
Koka bär/frukt och vatten i en gryta under lock i ca 15 minuter.
Sila bären från saften.
Blanda saft och gelésocker multi i en kastrull och låt koka i 1/2– 1 minut.
Häll upp på varma, väl rengjorda glas.
Gelén kan smaksättas med lite färsk chilipeppar eller färska örtkryddor t ex mynta eller timjan.
Låt kryddsättningen koka med saften och gelésockret.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|