Alla inlägg under juni 2011

Av Maria - 12 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g färska eller djupfrysta bär

2 dl matyoghurt

1-1,5 msk honung

färdiga pannkakor


Gör så här:

Tina de djupfrysta bären.

Halvera om de är stora.

Blanda yoghurten med honung.

Lägg ut pannkakorna och bred på yoghurten.

Lägg på bären och vik eller rulla ihop dem.

ANNONS
Av Maria - 11 juni 2011 13:30

Antal: 8 stycken


Ingredienser:

Olivolja

8 skivor bröd (baka gärna majsbröd eller välj något annat nyttigt bröd)

2 vitlöksklyftor

2 msk hackade färska örter, tex basilika, persilja eller timjan

Skalet av 1 citron

1 liten squash

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödskivorna på bägge sidor.
  • Finhacka vitlök och örter och riv citronen.
  • Skär tunna skivor av squashen och stek den tillsammans med vitlök och rivet citronskal i olivolja.
  • Strö på örter, salt och peppar.
  • Fördela squashen på brödskivorna och servera med soppa.
ANNONS
Av Maria - 10 juni 2011 13:30

Antal: 4 limpor


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl fingervarmt vatten

3 msk olivolja

2 tsk salt

12 dl dinkelsikt

2½ dl polenta majsgryn

1 burk konserverad majs (300 g)


Gör så här:

  • Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt olja och salt.
  • Tillsätt dinkelsikt och polentagryn (men spara 1 msk till dekoration) och blanda till en deg.
  • Den ska vara ganska lös.
  • Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen.
  • Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Häll ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  • Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder.
  • Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.
  • Strö på 1 msk polentagryn och grädda brödet i mitten av ugnen i 20 minuter.
Av Maria - 9 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 vitlöksklyftor

Smör

2 dl strimlad purjolök

5 dl kokta stora vita bönor

1 liter hönsbuljong

2 dl grädde

Ett knippe hackad bladpersilja

Salt

Svartpeppar

1 pkt fläsk eller bacon

2-3 starka korvar, typ chorizo


Gör så här:

  • Hacka vitlöken och bryn i smör tillsammans med purjolök i en gryta.
  • Spara lite av purjolöken till garneringen.
  • Tillsätt bönor och buljong och låt koka i 5 minuter.
  • Rör ner grädde och hackad persilja.
  • Mixa soppan till en slät puré.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skär fläsk eller bacon samt korv i bitar och knaperstekt i smör.
  • Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med korv, fläsk och purjolök.
  • Servera med squashmackor.
Av Maria - 8 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 kycklingfiléer

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja

1 ägg

1 dl kesella (10%)

½ kruka färsk basilika

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 grön squash

1 gul squash

1 dl färskriven parmesanost


Tomatsås:

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

1 burk krossade tomater

1 lagerblad

1 tsk torkad oregano

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

  • Gör först tomatsåsen: Finhacka lök och vitlök och bryn den gyllenbrun i en kastrull med olivolja. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano, salt och peppar. Låt koka på svag värme i minst 20 mintuer.
  • Mixa kycklingfiléerna i en matberedare till en färs.
  • Finhacka lök och vitlök och stek gyllenbrun i en stekpanna med lite olivolja.
  • Finhacka den gula och gröna squasen.
  • Lägg i löken och kycklingfärsen i en bunke och blanda ner ägg, kesella, hackad basilika, hackade squashen, parmesanost, salt och peppar.
  • Forma färsen till biffar och bryn dem runt om i en stekpanna med olivolja i några minuter.
  • Lägg över biffarna i tomatsåsen och låt koka i 10 minuter.
  • Servera biffarna med Grön bulgursallad.
Av Maria - 7 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

Salt

Vitpeppar

4 skivor rökt skinka

8 skivor smakrik ost

Smör

4 schalottenlökar

200 g färsk svamp, tex kantareller eller karljohan

2 msk portvin

1 msk kalvfond

3 dl grädde


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Banka ut kycklingfiléerna tunt.
  • Strö på salt och peppar.
  • Fördela skinka och ost på ena halvan av varje filé och vik den andra halvan över och fäst med en tandpetare.
  • Bryn filéerna i smör runt om och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  • Skala och hacka löken fint.
  • Hetta upp en stekpanna och stek lök och svamp gyllenbrun i smör.
  • Häll på portvin, fond och grädde och låt koka ihop.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera gärna tillsammans med Nässelpaj.
Av Maria - 6 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

6 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 msk solrosolja

2 msk indisk currypasta

3 msk curry

2 burkar kokosmjölk

2 msk kycklingfond

1 kanelstång

3 stjärnanis

1 litet blomkålshuvud

Salt

Vitpeppar


Gör så här:

  • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  • Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
  • Hetta upp en gryta med olja och bryn lök och kyckling i någon minut.
  • Tillsätt currypasta och curry och häll på kokosmjölk och kycklingfond. Låt koka upp.
  • Lägg i kanelstång och anis och låt sjuda i 10 minuter.
  • Bryt blomkålen i små buketter och lägg i grytan.
  • Låt koka ytterligare ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Av Maria - 5 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

1 ägg

1 msk dinkelsikt

½ dl polentagryn

1 dl riven parmesanost

½ dl finhackad salvia

Salt

Svartpeppar

Smör


Tomatsås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 msk olivolja

1 burk krossade tomater

½ dl färsk hackad salvia

Salt

Svartpeppar


Svart bönsallad:

½ rödlök

1 gul eller röd paprika

1 liten squash

2 msk olivolja

Salt

Svartpeppar

Vit balsamvinäger

4 dl kokta svarta bönor (ca 2 dl okokta)


Gör så här:

  • Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök, vitlök och paprika fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn grönsakerna i några minuter. Tillsätt krossade tomater och salvia. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka aav med salt och peppar.
  • Gör sedan bönsalladen: Skala och hacka rödlök fint. Skär paprika och squash i tärningar. Hett upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och grönsaker i några minuter. Strö över salt och svartpeppar och droppa lite vit balsamvinäger över. Häll över allt i en skål och blanda med kokta bönor. Ställ åt sidan.
  • Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar. Vispa ägget i en skål. Blanda dinkelsikt, polenta, parmesanost, salvia, salt och peppar i en annan skål. Doppa kycklingfiléerna i ägg och sedan i paneringen. Hetta upp stekpanna med smör och stek filéerna gyllenbruna 5 minuter per sida.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se