Direktlänk till inlägg 1 maj 2012
Antal: ca 15 stycken
Ugn: 150-175 grader
Ingredienser:
75 g mandel
4-5 bittermandlar
125 g margarin eller smör
1½ dl socker
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk potatismjöl
2 msk Kirschwasser (körsbärsbrännvin)
Grön karamellfärg
Till formarna:
30-50 skållad hackad mandel
Gröna cocktailbär
Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln.
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, de båda mjölsorterna samt kirschen.
Färga smeten svagt grön med karamellfärg.
Smörj små släta bakeleseformar väl med matfett och beströ dem med mandeln.
Lägg ett helt eller halvt bär i botten på varje form.
Fyll dem sedan till två tredjedelar med smet.
Grädda kakorna i 150-175 graders ugnsvärme 15 minuter eller tills kakorna fått färg.
Stjälp upp dem genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|