Direktlänk till inlägg 22 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g fryst torskfilé, tinad
½ dl grädde
1 äggula
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1½ dl ströbröd
2 msk smör, till stekning
200 g grönkål, till servering
2 tsk olivolja
Flingsalt
1 citron, till servering
Potatispuré:
1 kg potatis
2 msk smör
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt
Gör så här:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Krama ur överflödig vätska ur fisken.
Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad.
Blanda med grädde, äggula, salt och peppar.
Forma smeten till små biffar med blöta händer.
Rulla biffarna i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna och stek torskwallenbergarna i smör till fin färg på medelvärme.
Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp.
Tillsätt smör, mjölk och grädde.
Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
Stek kålen hastigt i olja på hög värme och salta.
Servera biffarna med mos, grönkål och skeda över smör ftån stekpannan.
Skär citronen i klyftor och servera till maten.
Tips!
Mosa ner en av de kokta potatisarna i fiskfärssmeten om ni vill få fler wallenbergare.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|