Direktlänk till inlägg 28 januari 2013
Vätskor och fett:
Vatten, grädde, mjölk, kaffe & smör:
1 dl = 100 g
1 msk = 15 g
1 tsk = 5 g
Olja:
1 dl = 90 g
1 msk = 13 g
1 tsk = 3 g
Socker:
Socker:
1 dl = 100 g
1 msk = 15 g
1 tsk = 5 g
Farinsocker & muscovadosocker:
1 dl = 80 g
1 msk = 11 g
1 tsk = 4 g
Florsocker:
1 dl = 60 g
1 msk = 8 g
1 tsk = 2 g
Honung & sirap:
1 dl = 140 g
1 msk = 20 g
1 tsk = 7 g
Vaniljsocker:
1 dl = 60 g
1 msk = 15 g
1 tsk = 5 g
Mjöl, kross & gryn:
Vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, dinkelsikt & dinkel fullkorn:
1 dl = 60 g
1 msk = 9 g
1 tsk = 3 g
Potatismjöl:
1 dl = 75 g
1 msk = 12 g
1 tsk = 4 g
Krossad råg & krossat vete:
1 dl = 70 g
1 msk = 11 g
1 tsk = 6 g
Havregryn:
1 dl = 35 g
1 msk = 6 g
1 tsk = 3 g
Kryddor:
Kakao & kanel:
1 dl = 40 g
1 msk = 6 g
1 tsk = 2 g
Kardemumma:
1 dl = 70 g
1 msk = 10 g
1 tsk = 3 g
Salt:
1 dl = 120 g
1 msk = 17 g
1 tsk = 6 g
Havssalt:
1 dl = 100 g
1 msk = 20 g
1 tsk = 5 g
Bakpulver, bikarbonat & hjorthornssalt:
1 dl = 60 g
1 msk = 15 g
1 tsk = 5 g
Nötter, frön & russin:
Mandel & hasselnötter:
1 dl = 65 g
1 msk = 9 g
1 tsk = 3 g
Valnötter:
1 dl = 55 g
1 msk = 8 g
1 tsk = 3 g
Sesamfrön & linfrön:
1 dl = 70 g
1 msk = 8 g
1 tsk = 3 g
Kokos:
1 dl = 35 g
1 msk = 7 g
1 tsk = 2 g
Solrosfrön & pumpakärnor:
1 dl = 75 g
1 msk = 9 g
1 tsk = 3 g
Russin:
1 dl = 60 g
1 msk = 9 g
1 tsk = 3 g
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|