Direktlänk till inlägg 16 april 2013

Biskvi med hallonkräm

Av Maria - 16 april 2013 07:30

Antal: 30 stycken

Ugn: 180 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

Botten:

200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Farinsocker


Smörkräm:

3-4 msk hallonsaft (200 g färska eller frysta hallon)
1 äggula
3 dl Floroscker
1½ msk Vaniljsocker
200 g rumstempererat smör


Garnering:

250 g vit choklad
frystorkade hallon


Gör så här:
Sätt ugnen på 180 °C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha.

Kortare tid, segare botten.


Värm hallonen i en kastrull under omrörning och sila sedan bort kärnorna så att det bara blir hallonsaft kvar.

Låt svalna.


Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker.

Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter.

Häll i hallonsaften och vispa till en slät och fluffig smet.

Låt stå i kylen 20 minuter.
Bred ut smörkrämen med en kniv eller sked på bottnarna och forma till små toppar.

Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna.

Strö på frystorkade hallon och låt stelna.
Förvaras i kylskåp.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards