Direktlänk till inlägg 19 april 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl ris
½ msk neutral olja
500 g kycklingfilé tunnskivad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g zucchini, skalad och tärnad
100 g champinjoner, skivade
1 gul lök, hackad
6 dl vatten
1½ kycklingbuljongtärning
1 dl grädde
Sockerärter
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg.
Salta och peppra.
Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull.
Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.
Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen.
Låt sjuda ytterligare 5 min.
Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|