Direktlänk till inlägg 20 april 2013
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron
1 dl kokande vatten
Gör så här:
Smörj och bröa en rund eller avlång bakform, ca 1½ liter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölsorterna, bakpulvret och smaktillsatsen.
Vänd ner detta i smeten.
Tillsätt det kokande vattnet.
Häll smeten i formen.
Gräddning:
Grädda genast kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, 35-40 minuter.
Låt kakan vila 5 minuter.
Stjälp upp den på galler och låt den kallna övertäckt.
Förvaring:
Godast nybakad men kan förvaras svalt i burk eller plastpåse 3-4 dagar.
I frys ca 6 månader.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|