Direktlänk till inlägg 20 april 2013

Mosskaka

Av Maria - 20 april 2013 10:00




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 35-40 minuter


Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

1½ dl vetemjöl

1½ dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron

1 dl kokande vatten


Gör så här:
Smörj och bröa en rund eller avlång bakform, ca 1½ liter.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjölsorterna, bakpulvret och smaktillsatsen.

Vänd ner detta i smeten.

Tillsätt det kokande vattnet.

Häll smeten i formen.


Gräddning:

Grädda genast kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, 35-40 minuter.

Låt kakan vila 5 minuter.

Stjälp upp den på galler och låt den kallna övertäckt.


Förvaring:

Godast nybakad men kan förvaras svalt i burk eller plastpåse 3-4 dagar.

I frys ca 6 månader.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 19 maj 05:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards