Direktlänk till inlägg 23 april 2013

Kalkon med äpple & salvia

Av Maria - 23 april 2013 12:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

600 g kalkonbröst
1 msk smör
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 små gula lökar, i klyftor
1½ dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kruka salvia, grovhackad
½ grönsaksbuljongtärning
3 äpplen, i klyftor
25 g smör

 

Till servering:

1 kg potatis

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Bryn kalkonen i smör en minut per sida.

Salta och peppra och lägg över i en ugnsform.

Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong.

Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.

Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör.

Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°.

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Pressa potatisen och servera till kalkonen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 09:15

Antal: 4 portioner Ugn: 225 grader, ca 20 minuter   Ingredienser:1 frp kokta svarta bönor (380 g), avsköljda 300 g nötfärs1 liten gul lök, finhackad1 ägg1 tsk torkad timjan1 tsk salt½ tsk cayennepeppar60 g chèvre1 kg morötter1 msk olivoljafling...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se