Direktlänk till inlägg 23 april 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
600 g kalkonbröst
1 msk smör
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 små gula lökar, i klyftor
1½ dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kruka salvia, grovhackad
½ grönsaksbuljongtärning
3 äpplen, i klyftor
25 g smör
1 kg potatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Bryn kalkonen i smör en minut per sida.
Salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong.
Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Pressa potatisen och servera till kalkonen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|